Keszthelyi Holding tagja

Flottakezelés (személy és haszongépjármű)
 

Gazdasági társaságok esetében, a vállalati gépjármű minden esetben többletköltséget, bonyolult adminisztrációt, a főtevékenységi körtől távol eső problémák kezelését jelenti. A flotta méretének nagyságával, korosodásával a költségek és a kiszámíthatatlan problémák köre is bővül. Ezeknek a problematikáknak a szakszerű kezelésére jelent megoldást, a már világszerte több évtizede, vállalat mérettől függetlenül jól bevált autópark kezelés, ahol is az összes gépjárművel kapcsolatos feladatkörrel, egy külsős vállalkozás szakembereit bízzák meg, elősegítve ezzel, hogy a társaság a saját tevékenységére és eredményességére tudjon koncentrálni.

 

Cégautót általában bérel, vagy megvásárol egy vállalkozás, a két megoldás között számos különbség mutatkozik, de egy alapos minden részletre kiterjedő vizsgálatot követően megállapíthatjuk, hogy a tartós bérlet mutatkozik hatékonyabbnak és költségkímélőbbnek. A legtöbb esetben, a vállalatok vezetői bele sem gondolnak, hogy egy gépjárműflotta esetében, mennyibe is kerül "tulajdonolni". Az flottakezelés tehát, egy komplett szolgáltatási csomag, amely a gépjármű, illetve a pénzügyi termék kiválasztásával kezdődik és a mindennapi, rendszeres karbantartások szakszerű és költséghatékony elvégzésén át, a konstrukció végén, az autó értékesítésével ér zárul. 

 

A flottakezelő társaságok ügylet és vásárlási volumenükből fakadóan exkluzív kedvezményekben részesülnek a gépjármű importőrök széles körében, és ezek a kedvezmények érvényesek a gépjármű üzemeltetésével kapcsolatos költségeket illetően, ide értve a biztosító társaságok KGFB és Casco termékeit, vagy akár a gépjármű fenntartással kapcsolatos szerviz (gumi, olaj stb.) költségeket is. Ilyen vagy ehhez akár csak megközelítő mértékű kedvezmények elérésére egyéni vásárló, még nagyobb flotta vásárlása alakalmával sem képes.
 

A flottakezelő társaságok, kiemelt partnerek esetében ezeket a kedvezményeket továbbszármaztathatják a bérbevevő ügyfél számára, ezzel is kedvezőbbé téve a bérleti konstrukciót. A flottakezelő, tehát folyamatosan arra törekszik, hogy a teljes futamidőre vetítve, a lehető legalacsonyabb költségeket érje el ügyfele számára. Egyik fontos eredménye, hogy a vállalat gépjárműparkjával kapcsolatos teljes ráfordítás pontosan és időben tervezhető a teljes futamidőre nézve.


Miért jár jól a bérbevevő?
 

 • A finanszírozási díjból és a teljes körű szolgáltatásra vonatkozó díjtételekből kialakuló bérleti díj egésze, költséget jelent a bérlő társaság részére, szemben a vásárlást követő lassú amortizációval.

 • Különböző szintű és tartalmú szolgáltatási csomagok közül lehet választani, de a közös pont a kényelem, illetve az, hogy a gépjárművekkel kapcsolatos összes tevékenység alól a bérbevevő teljes mértékben mentesül.

 • Így elkerülhetőek például a tervezhetetlen műszaki meghibásodásokkal járó ad hoc ügyintézések, vagy a téli /nyári gumi cseréjének teljes logisztikai ügyintézése, vagy adott esetben a lecserélt abroncsok tárolása.

 • Az flottakezelés esetében tehát, a kiszervezés mind pénzügyi, mind a gyakorlati összes pozitívuma jelentkezik a bérbevevő vállalkozásánál.

 • A flottakezelő munkatársai, a járművekkel kapcsolatos finanszírozás, üzemeltetés és a költséghatékony flottamenedzselés szakértői.

 • Az egyedi ügyféligények szem előtt tartása mellett, igyekeznek költséghatékony és egyben professzionális szolgáltatást nyújtani.

 

A Flottakezelés és az autópark szolgáltatás előnyei
 

 • Flottakezelés igénybevétele esetén a bérbevevőnek nem kell a vállalkozás forrásait tárgyi eszközökben (gépjárművekben) tartani, illetve arra fordítani. Az így felszabadult tőkét saját szakterületére tudja csoportosítani.

 • Fontos, hogy hitelt sem kell felvennie, így a társaság pénzügyi hitelképességi mutatói sokkal kedvezőbben alakulhatnak.

 • A bérleti díj összege költségként elszámolható, ami szintén javíthatja a vállalkozás likviditási helyzetét.

 • A szolgáltatás segítségével, a gépjármű üzemeltetésével kapcsolatos költségek pontosan és előre kalkulálhatók, ennek eredménye képen egyenletes költségmegoszlás jön létre.

 • A bérbevevő társaság teljes mértékben mentesül a park üzemeltetésével kapcsolatos feladatok elvégzése alól, ami humán erőforrás felszabadulását eredményezheti.

 

 • A flottakezelő tömeges gépjármű beszerzései miatt, behozhatatlan flottakedvezményben részesül, amely kimagaslóan kedvező konstrukcióhoz vezethet.

 • Flottakezelés esetében lehetőség van gépjárművenkénti költségelemzésre, amely segíthet a visszaélések kiszűrésében.

 • A flottakezelő szolgáltatási csomagtól függően, szükség esetén cseregépjárművet biztosíthat.

 • A konstrukció lejáratát követően, a kifutott elavult járművek értékesítése a flottakezelő feladata, annak minden kockázatával és esetleges veszteségeivel együtt.

 • A flottakezelés amellett, hogy javítja a vállalkozás likviditási és hitelképességi mutatóit, humánerőforrást, időt, energiát, takarít meg, illetve további ráfordításoktól kíméli meg a bérlő vállalkozást.
   

 


Szolgáltatások
 

 • Autópark átvizsgálás

A flottakezelő szakértő munkatársai átvizsgálják a gépjárműpark összetételét,

továbbá szakmai analizálás után ajánlatot tesznek az optimális gépjárműpark struktúrára.
 

 • Gépjármű beszerzés, forgalomba helyezés

Márkától függetlenül, egyedi exkluzív kedvezmények a gépjárműbeszerzés területén.

A teljes hivatalos ügyintézést, forgalomba helyezést is az autópark kezelő munkatársai végzik a bérbevevő ügyfél helyett.
 

 • Szervizszolgáltatás, karbantartás, javítás, karosszériamunkák

A flottakezelő végzi az ügyfél helyett az összes gépjármű karbantartással kapcsolatos tervezett, illetve váratlan javítási munkálatokat.
 

 • Gumiabroncs kezelés

A flottakezelő társaság, a gépjármű pontos típusának és a bérbevevő igényeinek megfelelő téli, illetve nyári gumit biztosít, akár tárolással lehetőséggel.
 

 

Személygépjármű kölcsönzés
 

Társaságunk örömmel áll szolgálatára, minden meglévő és jövendőbeli partnere részére, „rent - a - car” napi bérleti konstrukcióban történő gépjárműbérbeadással kapcsolatosan.

További információkkal kapcsolatosan kérem, keresse ügyfélszolgálatunkat.